Anunțuri și Noutăți


Unirea Principatelor Române, cunoscuta ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezinta unificarea vechilor principate, Moldova si Tara Româneasca, într-un Principat unit.

La mijlocul secolului al XIX-lea, soarta principatelor Moldovei si Tarii Românesti era în mâinile Rusiei si ale Imperiului Otoman, care se opuneau unirii lor. Situatia s-a schimbat în urma razboiului Crimeii, dintre 1853 si 1856, când Rusia a fost învinsa de Marile Puteri, formate din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei, Imperiul Francez, Regatul Sardiniei si Imperiul Otoman.
D-l prof. Iovan i-a ajutat pe elevii scolii noastre sa înteleaga mai bine semnificatia zilei, prezentând un material pe aceasta tema, în urma caruia, elevii claselor a VIII-a au participat la un concurs.

{webgallery}elevii claselor a VIII-a au participat la un concurs.elevii claselor a VIII-a au participat la un concurs.{/webgallery}

Joi 27 februarie cu prilejul "Zilelor portilor deschise" scoala noastra a fost vizitata de catre viitori elevi din clasa pregatitoare alaturi de parintii lor.Impreuna au participat la activitatile sustinute la clasele pregatitoare.

Pe aceasta cale dorim sa le multumim pentru alegerea facuta!

Miercuri 19 februarie 2014  elevii claselor IIIF, IVF si OD coordonati de d-nele prof. pentru invatamantul primar Leiti Monika, Koncz Tunde si Romana Melinda au sustinut un carnaval de exceptie avand in vedere ca este perioada"Farsang".Fiecare elev si-a prezentat costumatia de carnaval recitand o mica poezie creata de ei.

"Cantece stelare pentru pamant " este un proiect international in care sunt cuprinse opt tari.Acest proiect promoveaza pastrarea traditiilor si protectia mediului inconjurator.Prima etapa a acestui proiect s-a dsfasurat in lun adecembrie, etapa in care cei 17 elevi din clasele VI-VII, sectia maghiara, coordonati de catre d-nele prof. Matyas Beata si Fodor Ana au obtinut locul doi clasandu-se in echipa de aur.

Planul de scolarizare  An scolar 2018-2019


 Plan de scolarizare 2018 2019

Ciclul primar se desfasoară pe o perioadă de 5 ani şcolari, respectiv, clasele pregătitoare, I, a II-a, a III-a şi a IV-a.

        Clasa pregătitoare este o etapa nouă în parcursul şcolar al elevilor, implementată pentru prima dată în România în cursul anului şcolar 2018-2019.

        Aceste clase funcţionează în săli special amenajate  şi dotate, din fonduri ministeriale, cu mobilier ergonomic ce respectă normele sanitare în vigoare. In săli există spaţii speciale de relaxare dotate cu saltele, jocuri colective şi jucării. Materialele didactice utilizate în procesul de instruire şi educare sunt în conformitate cu caracteristicile psiho-pedagogice specifice vârstei.

{webgallery}Înscrierea în clasa pregătitoareÎnscrierea în clasa pregătitoareÎnscrierea în clasa pregătitoareÎnscrierea în clasa pregătitoareÎnscrierea în clasa pregătitoareÎnscrierea în clasa pregătitoare{/webgallery}

        În băi s-au făcut modificări la toalete şi chiuvete pentru a putea fi utilizate optim şi de către cei mici.

        Spaţiile comune din şcoală ( coridoare, casa scărilor) sunt supravegheate video, iar intrarea persoanelor străine în şcoală se poate face doar după o legitimare prealabilă.Aceste măsuri contribuie la sporirea siguranţei elevilor în incinta şcolii.

        Cadrele didactice care predau la aceste clase au urmat cursuri de perfecţionare specifice,  pentru a-şi putea adapta demersul didactic la specificul claselor pregătitoare astfel ca acesta să aibă un randament maxim.

        După orele de curs, la solicitarea expresă a părinţilor, se poate organiza programul ,,Şcoală după şcoală ’’.

Acte necesare: 
  • Certificatul de naştere al copilului: original şi copie
  • cartea de identitate a unuia dintre părinţi sau tutore legal: original şi copie
  • adeverinţă că este apt pentru şcoală şi dovadă de vaccinare de la medicul de familie
  • dosar

                                                                  Director, MARIANA SĂLĂGEAN

Sub indrumarea consilerului scolii Calin Adrian in 28 febr.2013 a avut loc o activitate de orientare scolara si profesionaloa a alevilor din clasa aVIII.
La activitate a fost invitat consilerul AJOFM d-nul Tucu Radian.Elevii s-au aratat interesati  de facilitatile oferite de catre angajatori absolventilor de scoli si licee.

{AG}parteneriat_international/mateszalka{/AG}

Fundatia APRES 91

Cu copiii de Rumania, Asociatia APRES 91 de Franta  va doreste  "LA MULTI ANI" ,  o foarte frumoasa din anul 2012    pentru tine si te relatiile stranse.
Fundatia APRES 91 Franta


Din 12 pana 22 decembrie 2011, 351 parcela cadouri au fost distribuite la 314 copiii in orase din Baia Mare, Brateiu, Craiova, Medias, Satu Mare si Sighetu.Poti vederea 155 fotografii de la misiunea pus jos (depuse) privind http://www.apres91.org

 Marie-Paule et François CARBONE


{webgallery}Fundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 FrantaFundatia APRES 91 Franta{/webgallery}

     În data de 27.02.2013, elevii clasei a VIII-a A, coordonaţi de prof. Crina Braica au participat la Cercul de creaţie literară având ca scop definitivarea creaţiilor proprii care vor apărea în Revista şcolară.

În intervalul 31 Ianuarie -4 Februarie 2013, frumosul oraș Belgian Gent-Sain Pieters, a găzduit vizita pregătitoare Europe on a string în vederea stabilirii unui parteneriat multilateral de tip Comenius cu aceeași denumire, între 9 țări europene. Este vorba de Belgia, Spania, România, Marea Britanie, Franța, Estonia, Turcia, Republica Cehă și Finlanda.Această vizită a fost pregătită de comun acord între reprezentanții școlilor partenere, incluzând desigur școala noastră, Școala Gimnazială Mircea Eliade din Satu Mare, reprezentată de prof. Cristian Vlad și de elevul Mulcuțan Chiș Vlad din clasa a 6-a B.

HPIM0024

“FARSANG” denumeşte perioada dintre 6 ianuarie şi începutul postului Paştelui.
În această perioadă oamenii de la sate se duceau la şezători şi baluri, se ţineau nunţi şi alte distracţii. 
De această perioadă a anului se leagă multe obiceiuri populare. În ultima zi de „farsang” are loc „înmormântarea iernii”, simbolizată de o păpuşă confecţionată din fân....
...

HPIM0024

Imaginati-va cum ar fi o zi,o singura zi macar fara violenta !
Raspunsurile vor fi diferite dar aproape toate ar cuprinde expresia :” Ce bine ar fi !”

Din dorinta de a sesiza asupra formele de violenta existente in scolile romanesti dar si din alte tari si a riscurilor la care se supun atat “batausii” cat si cei “batuti”...

...

concurs

La scoala noastra, sambata 02 febr. 2013 intr-o atmosfera de adevarata competitie si spirit de echipa au participat peste 100 de elevi din invatamantul primar sectia maghiara la Concursul Mesevetélkedő.

Acest concurs acest organizat de patru ani incoace la scoala noastra de catre doua profesoare din inavatmantul primar ROMAN MELINDA si LEITI MONIKA , cu mult profesionalism si competenta.

HPIM0024

Elevii clasei a VIII-a B împreună cu doamna dirigintă Silaghi Maria s-au întâlnit cu foştii elevi ai clasei a VIII-a B, actualmente clasa a XII-a.
Liceenii au prezentat şcolile şi profilele la care sunt, discutând despre avantajele şi dezavantajele fiecărui liceu.
Într-o atmosferă veselă actualii şi foştii elevi ai şcolii au purtat discuţii despre viaţa de liceean, relaţiile dintre elevi şi profesori, precum şi relaţiile dintre ei.

HPIM0005

     Ziua de 15 Ianuarie trezeşte în sufletele noastre mândria de a fi conaţionalii lui Eminescu. Gândurile noastre frumoase se îndreaptă spre Geniul pustiu care acum se odihneşte în cimitirul Bellu.
    Clasa a VI-a B şi clasa a V-a B conduse de profesorii Burian Simina şi Şimonca Anca au luat parte la un concurs tematic despre viaţa şi opera “Lui”. Poeziile recitate au încălzit sufletele auditoriului.

Search