,,De aceeași parte a Carpaților”

Azi, 16 octombrie 2017, am primit vizita unui grup de 42 de elevi și 6 cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 15 din Kielce – Polonia, grup care face parte din programul educațional intitulat ,,De aceeași parte a Carpaților”.

Parteneriatul este realizat între Școala Gimnazială ,, Mircea Eliade” Satu Mare și Școala Gimnazială nr. 15 din Kielce – Polonia. Felicitat conducerile celor două școli pentru inițiativa de-a încheia acest parteneriat și le doresc ședere plăcută în municipiul nostru.

 

 De aceeași parte a Carpaților
 De aceeași parte a Carpaților
 De aceeași parte a Carpaților

Ziua Nationala de Comemorare a Holocaustului

9 Octombrie, Ziua Nationala de Comemorare a Holocaustului a dat prilejul elevilor de la Scoala Gimnaziala Mircea Eliade sa afle lucruri noi despre una dintre cele mai mari drame ale istoriei recente a Europei si a lumii. Activitatea a debutat cu un moment de reculegere in memoria victimelor Holocaustului nazist.

Doamna directoare Salagean Mariana le- a vorbit elevilor despre vizita facuta la lagarele de concentrare si de exterminare de la Auschwitz, Polonia. Domnul profesor de istorie, Iovan Ioan a prezentat elevilor filme documentare pentru a intelege mai bine si consientiza semnificatia acestui eveniment. La activitate au participat elevii claselor: IVA,VIB,VIIB si VIIIC alaturi de doamnele profesoare: Burian Simina, Matyas Beata, Miclaus Florica, Simonca Anca.

Ziua Basmului Popular Maghiar

În data de 29 septemebrie 2017,  la Școala Gimnazială Mircea Eliade a fost sărbătorită Ziua Basmului Popular Maghiar, alături de clasele 0-IV și doamnele lor învățătoare: Gabrus Andrea, Vigh Ecaterina, Kováts Éva, Koncz Tünde și Roman Melinda, elevii claselor a V-a D și a VIII-a D, secția maghiară,.

            La apelul Societății de Lectură Maghiară din primăvara anului2005, ziua de 30 septembrie, ziua de naștere a marelui povestitor, scriitor și jurnalist maghiar Benedek Elek a fost denumit ziua Basmului Popular Maghiar. Această zi este o sărbătoare pentru noi toți, cei care dorim  promovarea poveștilor populare și a învățăturilor și a înțelepciunii acestora. Scopul acestei zile ar fi ca noi: profesori, învățători, dascăli, bibliotecari, specialiști în domeniu, copii și adulți,  să arătăm respect deosebit față de basmele maghiare și ale altor popoare.

Citește mai departe:Ziua Basmului Popular Maghiar

Întâlnire pe teme ecologice

Întâlnire pe teme ecologice între reprezentanţii a două şcoli sătmărene

În cadrul parteneriatului dintre Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” Satu Mare şi Şcoala Gimnazială Mircea Eliade Satu Mare (parteneriat stabilit cu ani în urmă), a avut loc o întâlnire între elevii celor două instituţii de învăţământ. Manifestarea s-a desfăşurat în prezenţa directorului dr. Popescu Vlaicu.

Citește mai departe:Întâlnire pe teme ecologice

Despart